Vecka 28!

Hade skrivit ett så bra inlägg om denna vecka men hittar det inte:( får göra om igen, svårt bara när det förra var perfekt!

Vecka 28 betyder att det är 12 veckor kvar, 90 dagar, 3 månader eller en hel evighet! En evighet som jag behöver för att förbereda mig! 

Nu väger bebisen över 1 kilo och ska nu börja spurta iväg! Dom närmsta 4 veckorna ska den dubblera sin vikt. Förstår inte hur den ska kunna dubbla sin vikt så fort! Ögonfransarna och ögonbryna är färdigväxta och ögonen öppnas, undra vad den har för ögonfärg! Det borde vara blåa:) Lungorna utvecklas mer och mer. Alla andra organ är färdiga:) bebisen somnar alltid när jag startar klassisk musik.

Hur mår jag då? Jo jag klagar inte. Jag har det riktigt jobbigt med illamående och sura uppstötningar på kvällarna, men fick tipset om att äta oftare och mindre för det. Jag har också skogsvårt att sova just nu! Somnar oftast inte förens 3-4 på nätterna. Men tror det blir bättre när sambon är hemma igen. Moderkakan väger 400 gram och min blodmängd har ökat med 1,5 liter i kroppen. Mina bröst läcker kopiösa mängder mjölk nu så bh och inlägg behövs på nätterna.

Jag älskar fortfarande känslan att vara gravid! Lite läskigt bara när bebis är vild och galen.

Vi har troligen kommit på både tjej och killnamn nu också. Hoppas den passar i något av dom.

Annonser

Författare: Dema

Mamma, bonusmamma, sambo, husägare, gravid.

2 thoughts on “Vecka 28!”

 1. Spännande tider! Hoppas bara att det blir bättre med måendet på kvällarna snart och att du snart också börjar sova bättre igen!

  När det gäller veckorna så tyckte jag att de sista 12 veckorna gick betydligt snabbare än de 12 första, de 12 första bara slääääpade sig fram medan de 12 sista var rätt så ”lätta” att vänta sig igenom – hoppas det är samma för dig! 🙂

  Gilla

  1. Jag hoppas det också blir bättre:) känns dock lindrigt om det är enda kramporna 🙂
   Håller med om att de första 12 var oändliga. Jag hoppas du har rätt att det går fortare nu! Snart försvinner ju snön och då känns det nog närmre. Det är ju snart maj äntligen:)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s