Förtroenden sjunker fort.

Jag har sedan min förra förlossning problem med att lita på sjukvården efter allt som hände innan.

Jag har som sagt varit och pratat denna gång om just det, fått bra skrivna brev och allt. Nu försvinner dock allt väldigt fort. Det Lill förtroendet jag byggt upp och börjat känna är som bortblåst. 

Min riktiga barnmorska gick typiskt nog på semester i fredags. Jag fortsätter blöda varje dag och det har verkligen satt sig psykiskt på mig.

Därför bestämde jag imorse för att ringa barnmorskan och se om de går att få komma dit. Bara få lyssna på hjärtat och kolla så det ser bra ut. Sagt och gjort fick en tid då hon skulle ringa upp. 

Hon ringde och förklarade att jag mår bra fysiskt men inte psykiskt och hade velat kolla hjärtljuden. det kändes som hon dumförklarade mig om varför jag inte ringt till förlossningen ostället. Självklart måste jag ringa dit om det fortsätter och jag är orolig. Hon kan inte göra något annat än att lyssna på hjärtat. Vilket alltså är det jag vill. Hon önskade mig lycka till och sa att vi ser om vi ses på måndag på inplanerade tiden.

Jahapp då var det bara att ringa förlossningen. Efter 10 minuters samtal så la vi på och jag står på samma läge som imorse. Hon TROR det är livmodermunnen som börjar blöda pga sammandragningarna. Iom att blödningarna är sparsamma och bara kommer då och då samt att sammandragningarna inte är så hemska så är det bara avvakta.

Jag ska ringa igen om jag är orolig, rörelserna minskar eller om förlossningen startar. 

Jag ringde idag för att jag var orolig. Nu står jag på samma ställe som imorse. Lika orolig psykiskt och ingen vill ta det på allvar. Bara 7 dagar kvar till Bm besöket…

 EXAKT såhär var det sist på slutet fast då med andra anledningar. Ingen tar det på allvar och ut kom en unge helt blå och navelsträngen hårt runt halsen.  Bara hoppas min magkänsla att något är fel denna gång inte stämmer.

Ska tilläggas att båda två kollade i mina journaler och där står det om min rädsla att ej bli tagen på allvar, samt hur jag blivit bemött. 

Annonser

Författare: Dema

Mamma, bonusmamma, sambo, husägare, gravid.

2 thoughts on “Förtroenden sjunker fort.”

    1. Ja jag är riktigt besviken:( känns lika tungt idag som igår. Men man orkar inte ringa och jaga läkare heller. Ja jag önskat många gånger att jag hade FB. Men tyvärr sitter jag för mycket vid det då:( hoppas bebisen kommer ut snart så jag slipper oron.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s