Våran gulsotsresa

Ska försöka få ner våran resa med gulsoten från början:)

Måndag: på BB innan vi valde tidig hemgång så tog dom ett prov i hans panna. Den visade på 66 så det var ingen fara alls:) vi fick en tid på onsdag för nästa läkarbesök.

På onsdag när vi kommer dit igen får återigen en ok stämpel på i rumpan av läkaren, dock inte på värdet om gulsoten. Nu är den i pannan 200 vilket betyder att då tar man även blodprov. Anledningen till att man tar blodprov är för att upp till 200 kan man lita på den i pannan men efter så är det alltid blodprover. Svaret på det tar 2 timmar så jag åkte alltid hem och väntade. Dom ringde och nu var det 242. Ny kontroll imorgon.

Torsdag: nu var den i pannan 242, blodprovet visst 284. Börjar förstå att den i pannan visar ca 40 mindre. Nya prover fredag.

Fredag: i pannan är det 262 och blodet prick 300. Gränsen för att måsta sola är 350 och man får fortsätta kolla varje dag tills det sjunker till under 250 igen. Vi är nära en solning nu så vi blir förvarnade.

Lördag morgon: Ni visar den i pannan straxs över 300, blodet är 337. Han har även gått ner 15 gram sedan fredagen. Vi får vara hemma över dagen och komma tillbaka klockan 17.

Jag njuter av att vara hemma på dagen, men är inte dum utan packar en väska med det vi behöver för att stanna kvar. Vi har trots allt 30 minuters körande enkel väg och vi har barnen så sambon har lite svårare att bara åka.

Nu tog dom inte ens en i pannan utan blod direkt. Han har gått upp 20 gram i vikt, men det är ju bra. Vi sätter oss i en soffa och ammar medans vi väntar. Efter ett tag kommer dom och säger att det ligger på 353 så vi kör solning. Vi startar igång allt och sedan passar dom Lilleman så jag kan gå och hämta väskan.

Metoderna och apparaten var verkligen ändrats på 10 år. När min äldsta solade var det att ligga på plattor hela tiden förutom när det var amning, det skulle även vara helt naket.

Nu fick han har blöja på sig och han hade en lampa uppifrån men även en ”filt” så jag kunde han honom i famnen om jag viłe. Dock skulle den vara med när han ammade och när vart vi lite osams med Bm då jag inte fick amningen att funka med den så jag tog bort den vid amning på höger sida.

Söndag: det är nu nere i 242 så vi får åka hem:) nya prover på eftermiddagen och då är det 247. Den stiger alltid lite när man kopplar ur.

Måndag: den är nu 256 igen men läkarna tycker att vi kan bli utskrivna. Vi ska komma tillbaka om han blir slö, slutar äta eller om vi tycker han blir gulare. 

På denna vecka stack dom han 19 gånger, dom fick knappt ut blod, många gånger fick dom inte det alls och du kan börja om. Han såg ut som en blå nåldyna 😦

1.5 vecka senare var vi till läkaren igen. ( Alltså i torsdags.) Nu är värdet uppe i nästan 350 igen. Så på måndag ska vi lämna nya prover och är han fortfarande så hög så blir det solning igen. Dom ska även utesluta så inte våra blodgrupper gör såhär.

Annonser

Författare: Dema

Mamma, bonusmamma, sambo, husägare, gravid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s